fredag 29. april 2011

Solskinn og bryllup….

…….sannelig har det vært en travel dag for en royalistisk og solhungrig person som meg!! Jeg har virkelig løpt mellom TV og terrasse:) Foreløpig er det sola som varmer, og det er nesten kuldegrader om natta, så det er kun stemor jeg tør plante ennå…..

IMGP2435

…….og de har jeg virkelig i bøtter og spann i år :O) Foreløpig er de bare plantet om fra 10-packen, men etterhvert skal de få sitt faste tilholdssted. Dette er bare et lite utvalg av alle jeg har:O)

IMGP2436

Jeg liker virkelig denne blomsten, fordi den bare kan klippes ned når den blir for lang; så kommer den igjen:O)  …og disse trekantkasserollene er jeg glad i; de er ypperlig til stemorsplanter;)

IMGP2442

Vi fryder oss i Midtnorge, sola skinner, og det er gode værmeldinger, det liker vi:)

Klem fra tovepia………………………som ønsker alle en kongelig aften:)

torsdag 28. april 2011

Tips fra kjøkkenkroken

Sannelig ikke ofte jeg kommer med tips på matfronten, men idag slår jeg til:O)

IMGP2074

Jeg er jo hovedansvarlig for alt grønt her i heimen, og da må jeg bare slå et slag for salat-”slynga”. Jeg vet flere har den bortstuvet et sted, men få den fram!! Selv har jeg denne fra Ikea.

IMGP2294 IMGP2293

Når jeg kjøper salat....her er jeg kjedelig, det går i Crispisalat…..da vasker jeg den og legger den i slynga og sveiver rundt. Salaten blir stående i slynga i kjøleskapet, og den holder seg sprø i dagevis……faktisk sprøere enn da jeg kjøpte den!

IMGP2337

Så til tilbehøret, en god salat må ha en god dressing, og jeg er opptatt av kalorier…innimellom sjokoladeinntaket….så dette er min favoritt: 1 del Balsamico-eddik, 2 deler olivenolje, ca 1 ts Dijon-sennep, pepper. Ristes godt.

IMGP2341

Klem fra tovepia……………………som er grønn når det gjelder matlaging;)

tirsdag 26. april 2011

Babyteppe nr 3

Da er jeg ferdig med det 3. teppet, som i og for seg er identisk med det første. Dette begynte min datter selv på, men hun ga med glede fra seg både strikketøy og pinner da jeg var på besøk, og hun uttrykte at strikking ikke var hennes favorittsyssel:O

IMGP2422

Det er strikket av nøstebarn sitt garn Merinoull og mønsteret er fra Strikk til nøstebarn, men det er så enkelt at du finner det gjengitt i innlegget om første pledd.

IMGP2420

Da skal ikke jeg strikke babytepper på en laaaang stund, kjenner jeg….begynner å få dosen:O)…..men gleder meg jo veldig til å se hvem som skal tulles inn i teppene;)

Klem fra tovepia…………………….som er redd hun får innbilt svangerskap:)

mandag 25. april 2011

Påskeferien er over….

I går forlot vi hyttelandet i ei skikkelig vindkule, men kom hjem til 20 grader i Trondheim. Her ligger oppgavene i kø, fra klipping av et ukjent antall busker til raking av et mål plen;)…….men arbeidet er påbegynt;) Det ser direkte hustrig ut før jobben er gjort..

IMGP2418-1

I postkassen lå det en pakke til meg, og jeg skjønte først ikke hvorfor, men kortet fra Muffin fortalte jo noe jeg hadde glemt; jeg hadde kommet med navneforslag til en av hennes kjoler;) ..og som hun syntes var passende til kjolen. Besøk henne å se hvilke flotte strikkeprodukt hun produserer blant mange andre kreative sysler!!

IMGP2412

Det var jo rene forundringspakken, og den luktet himmelsk godt pga ei nydelig såpe. I tillegg var det et påskehåndkle, påskegodt, 2 søte små kyr, ei nydelig lita heklet kurv og et flott kort som viser et bilde hun selv har malt. Tusen takk, Muffin!!

IMGP2401

Da går vi inn i siste uke av april, så her gjelder det å nyte hvert sekund, for sannelig går tida fort!

Klem fra tovepia………………….som håper alle får ei solfylt uke;)

lørdag 23. april 2011

Det går i grått, men sola skinner:)

Denne gangen snakker jeg altså ikke om været, for i går kom sola til hyttelandet, og vi var ute hele dagen, så herlig!!….og i dag er det nok en toppdag:, og morgendagen meldes like god:)

IMGP2393

Jeg har blitt ferdig med babypledd nr 2, og det er strikket av Baby Silk fra Du Store Alpakka, et nydelig mykt garn som består av  80 % babyalpakka og 20 % silke. Mønsteret er fra boka “Myk start” (Bestemorteppet).  Teppet måler 105 x 105 cm.

IMGP2391

Vi er i fremdeles fasen mellom vinter og sommer, så et pannebånd måtte prinsen få når han kom på besøk, et slikt “amatør-strikke-prosjekt-pannebånd”:O)

IMGP2398

….la opp 15 m (p 3.5) med dobbel Dale Baby ull, og 55 riller ble perfekt for han på vel 2 år.

IMGP2371

I går var fjæra like lang som fredagen, og da er dette et skattekammer for småtasser:) Til slutt, en yndet solnedgang;)

IMGP2399

Ønsker dere alle ei riktig god påskehelg!!!

Klem fra tovepia…………………..som nyter påskeværet….nå;)

tirsdag 19. april 2011

Hunting high and low

A-ha har gitt seg, men det har ikke jeg:O) Nye blå støvler av merket Hunter fortjener sin tur, så jeg dro på jakt…

IMGP2310

……på jakt etter våren. Jeg vet at jaktsesongen er over i store deler av landet, men her er den nettopp startet:O) Jeg har hvert år en vårjakt, og sannelig fant jeg den i år også, og det gjør så godt!

Gåsunger og brød

Dette er vel min favorittårstid over alle, nettopp fordi naturen våkner på ny og bærer bud om en ny sommer; det gir meg ny energi…… så godt med slik fornybar energi;O)

IMGP2333

Regnet og vinden har gitt seg, og det meldes sol…ikke sett den ennu…. men vi har godt jaktvær;) ….men å fange fargen på disse trekkene var helt umulig, de er nemlig mye grønnere og gulere:O)

IMGP2317

Klem fra tovepia………………………….som nå ønsker seg en sitte-ute-dag;)

søndag 17. april 2011

Grav deg ned i tide!

Jeg sitter i hyttelandet og har skikkelig dårlig påskevær, storm og regn i bøtter og spann. På grunn av regnet, har det nesten ikke vært sikt ut gjennom vinduene, men jeg fikk i går øye på denne doningen i den lekre fargen!

IMGP2302

Turkis er for meg den ultimate sommerfargen, som minner om Middelhavet med bølger som klukker mot strand…… og sol, ikke minst……og her er det svært lite som minner om dette!

IMGP2297

Doningen har vært en fargeklatt der den har stått i regnet, med tåkeheimen og sjøens hvite skumtopper som bakgrunn.

IMGP2303

Nyt påskedagene hvor du enn befinner deg, i sol eller regn, men husk og grav deg ned i tide!

IMGP2304

…….og kjør forsiktig!!!

Klem fra tovepia……………………….som prøver å finne farger i en regngrå tilværelse;)

torsdag 14. april 2011

Hver mann sin høne

I disse dager skuer jeg utover blogglandia og ser den lekreste påskepynt; egg etter alle kunstens regler og flotte høner, jeg er imponert over kreativiteten her.

IMGP2289

Jeg er ingen påskepynter, men tenkte på hva Sponheim sa i sin tid, og tenkte at ei lita høne må det vel være plass til hos meg også;)

IMGP2291

Den ble ikke stor, og den ble ikke gul….og ikke legger den egg….but who cares…..

Ønsker dere alle en god ferd mot palmehelg!

Klem fra tovepia……………………….som klukker glad mot påskeferie;)

tirsdag 12. april 2011

Handyman’s work no. 3

Siste innlegg med Handys møbler;)..nå tenker jeg dere har fått dosen eller snarere overdosen med treskjæring:O)) Dette er kanskje kronjuvelen i denne sammenheng, og det siste møbelet han har skjært. Det står i en forgang til stua og er et framskap med skatoll. Stolen er det min oldefar som har laget, han drev blant annet også med treskjæring;)

IMGP2269

Idag vil ingen ha slike møbler lenger, noe jeg har full forståelse for:O) Derfor er også denne hobbyen lagt på is, for jeg har nedlagt forbud mot flere slike møbler her i huset, og på hytta har jeg kun ei kiste og ei klokke, dermed basta!!..men jeg har sett mange slike møbler, og Handy skjærer nydelig, det skal han virkelig ha!

IMGP2270

Det er jo tunge og ruvende møbler og ikke alltid lett å kombinere med andre….men jeg kan ikke tenke meg å gjøre noe med dem, bare så det er sagt. Under her speiler skapet seg, og jeg ser det er på tide å dekorere veggen ned til kjelleren:O)

IMGP2273

Da vi flyttet inn i eget hus i 1981….som forøvrig også Handy bygde selv… var slike møbler det hotteste du kunne ha på møbelfronten, i dag ser du dem i beste fall i ei hytte på fjellet:) …..men om to generasjoner er det kanskje in igjen??:O))

Klem fra tovepia………………………..som kunne møblert den fjellhytta;)

søndag 10. april 2011

Handyman’s work, no.2

Da går jeg løs på del 2 med krum hals:O) Nå skal jeg bevege meg inn i stua, og her henger dette skapet som jeg synes er det søteste; et akevitt-skap eller cognac-skap:O)……høres ut som vi er en underavdeling på Vinmonopolet:O))

IMGP2258 IMGP2259

Det er en miniatyr av rødvinskapet. Her er det plass til en flaske, samt sigarer i skuffen:) Det henger over et klaffbord som min oldefar fikk laget for 25 øre i sin tid;)

IMGP2268

Hvis jeg snur meg 45 grader, finner jeg denne kista…..

IMGP2264

…….den rommer alle juleduker m.m.

Som dere skjønner, så har jeg noen tunge møbler som på best mulig måte må kombineres med det lette og enkle…for jeg  ønsker ikke å gjennomføre denne stilen fullt ut;)…..og det er ikke enkelt!! …...men fortsettelse følger;)

Klem fra tovepia…………………….som huser så mangt:)

 

lørdag 9. april 2011

Pute av restegarn

Da har jeg havnet i mitt nesten furufrie paradis:O) Når jeg er ferdig med mine 3 innlegg på Handymans’s work, vil nok flere forstå hvorfor jeg har valgt å holde meg til lyse omgivelser på hytta;)

IMGP2284

Puta av restegarn er ferdig, og både pledd og teppe har havnet her ved sjøen. Jeg holdt avtalen med meg selv om ikke å kjøpe mer garn, så den ble kanskje litt dyster, men det får stå sin prøve;)

IMGP2285

La opp 140 m på rundpinne 4 og strikket til den ble kvadratisk, passer pute 40 x 40 cm. Felte den sammen i den ene enden og satte glidelås i den andre. Tenkte en periode å hekle blomster på den, men jeg liker det enkle og det rettlinjede;)

IMGP2286

Her er det 6 grader, vind og fare for regn, men det er helg, herlig!! Kos dokker!!

Klem fra tovepia……………………..…som skuer utover havet;)

torsdag 7. april 2011

Handyman’s work, no.1

Nå vil vel noen av interiørbloggerne snu seg bort i forferdelse, men jeg har jo før sagt at jeg har et “hummer- og kanari”-hjem, og nå skal jeg vise hummersiden….eller kanskje kanarisiden:O)

IMGP2254

Handy er jo en flink treskjærer også, så derfor har vi en del møbler som han har laget, og jeg har bestemt meg for å presentere dem i 3 innlegg, og jeg begynner idag med det jeg skuer fra min stol ved kjøkkenbordet;)

Kråskapet henger på kjøkkenet, og er det første skapet han laget. Skal ikke åpne dørene så mye, for dette er et skikkelig rotskap nederst, og barskap øverst:)

IMGP2257

Jeg lar blikket gå inn mot stua, og her henger rødvin-skapet:O)…..det burde jo ligget 7 flasker der, men… . Det er et flott skap med litt av ei krone på toppen. Her kan jeg vise litt av innsiden også:O)

IMGP2251

Fortsettelse en annen dag…..:)

Klem fra tovepia………………….som ikke skal melde seg inn i NIB:O)

tirsdag 5. april 2011

Jeg har gått i frø

Da er sesongen i gang, og det er bare herlig! Om det er snaut med blomsterbuketter ellers i året, er det sannelig nok blomster ute på sommers tid:) Søndag var jeg på Plantasjen og fikk kjøpt små stemor, de blir nemlig fort utsolgt, så løp og kjøp!

IMGP2228

De står hele sesongen,  for når de vokser seg litt store, er det bare å klippe de ned, så kommer de sannelig en gang til……og de bugner!!… det liker jeg;)

IMGP0091

En annen blomst som bugner, er puslingmarguerittene. De har jeg sådd de siste to årene, og de er et sikkerstikk.

IMGP2246

De krever ikke stell, og blomstrer fra mai til snøen kommer.

IMGP0095

I dag har vi hatt både sol og regn, men varmegradene er kommet for å bli…tror nå jeg:O)

Klem fra tovepia…………………………som føler seg nysådd på denne tida;)

mandag 4. april 2011

Hjelp, jeg blir mager!!

This is tonight’s reality:

Handy har kjøpt seg ny mobil, og tror du ikke han ble så opptatt av den at han brente oljen i stekepanna!!….og han som skulle lage wok til oss!!…

IMGP2237 IMGP2238

…..og opp i alt dette står en vakker kvinne  på døra… han forsvinner!! Dette lover ikke godt!

Jeg er jo digital, men hvis han også blir det….og samtidig forsvinner ut når det ringer på døra…. ja da blir det dårlig stell på matfronten her i huset!!

Klem fra tovepia……………..som får se positivt på det, snart bikinisesong:O)

søndag 3. april 2011

Teppe av restegarn….

…sannelig er det en sannhet med modifikasjoner:) Jeg må innrømme jeg måtte kjøpe en god del garn, og det er kun strikket av 100 % ull, så det er tungt og varmt…kanskje slik et pledd skal være? Ihvertfall er det godt å være ferdig med det, for dette er ingen sommerjobb:O)

IMGP2217

Derimot tror jeg det skal bli godt å ha dette rundt beina på kjølige sommerkvelder, for kjenner jeg landsdelen rett, så får vi noen av dem også;)

IMGP2218

Det komiske faktum er, at jeg nå har flere rester enn før jeg begynte med teppet!! ..så nå er planen å strikke ei pute i glattstrikk…..og KUN med disse restene!! Jeg tror det ikke før jeg får se det, men jeg skal virkelig skjerpe meg og holde meg i skinnet!

IMGP2224

Teppet måler ca 170 cm x 100 cm og veier 1065 gr. Jeg la opp 280 m på pinne 4, og jeg anbefaler mange masker, for da får du stripene i lengderetningen.

Klem fra tovepia………………….som hører og ser at våren er på gang;)